Odată cu apariția de noi camere de hotel în Dubai, prețurile lor vor scădea

Până la sfârșitul anului 2010, aproximativ 20 de mii de camere noi de hotel vor apărea în Dubai, ceea ce va contribui la o reducere semnificativă a prețurilor de cazare și va atrage mai mulți turiști.

Potrivit lui Khalid bin Sulayem, directorul general al Departamentului de Turism și Comercializare din Dubai (DTKM), apariția de noi resurse în sectorul hotelier va ajuta la atragerea mai multor turiști și oaspeți în Dubai. "Până la sfârșitul acestui an, sectorul turistic al emiratului se va reface cu 16-20 de mii de noi camere de hotel, ceea ce va contribui semnificativ la scăderea prețurilor. Prețurile atractive pentru cazare la hotel în emirat vor stimula fluxul turistic", a menționat Khalid bin Sulayem în cadrul expoziției internaționale The Show hotel în Dubai.

Potrivit companiei de cercetare Proleads, în prezent există mai mult de 470 de proiecte hoteliere existente în țările Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG). În special, numărul acestor proiecte în Emiratele Arabe Unite este de 258, în Arabia Saudită - 83, în Oman - 39, în Bahrain - 35, în Qatar - 29 și în Kuweit - 27.

Cea mai recentă analiză a venitului mediu pe cameră de hotel (revPar) din regiunea Orientului Mijlociu, pregătită de compania internațională Deloitte, a arătat că revPar din ianuarie până în februarie a acestui an a fost în medie de 131,42 USD comparativ cu 151,51 USD în aceeași perioadă. Anul 2009. Totuși, performanța regiunii Orientului Mijlociu rămâne cea mai mare în comparație cu alte regiuni ale lumii. „Dacă această regiune dorește să concureze cu alții, atunci, desigur, tarifele camerelor de hotel ar trebui să fie competitive”, a spus Ray Tinston, directorul de vânzări al expoziției internaționale The Hotel Show. „Prin reducerea prețurilor, operatorii hotelieri vor crește gradul de ocupare a hotelului, obținând în același timp venituri din vânzările de produse alimentare și băuturi.”

De asemenea, Proleads raportează că în acest an, costurile de numerar planificate pentru proiectele hoteliere în construcție în țările CCG se vor ridica la 1,17 miliarde USD.