Se deschide un nou terminal de croaziere în Dubai

Noul terminal de croaziere, construit în doar patru luni și jumătate și deschis cu fanfara la sfârșitul lunii februarie 2010, va deveni o țintă strategică pentru deservirea turiștilor de nave de croazieră, numărul cărora a crescut de la 2000, de la 6.900 la 325.000 de persoane așteptate în acest an.

Deschiderea noului terminal, pe care Dubai a cheltuit zeci de milioane de dolari din fonduri bugetare, a avut loc în paralel cu prezentarea noului transportator Deliziosa de la compania italiană de croaziere Costa, care a fost prima care a ancorat la terminalul situat în portul Rashid din Dubai.

Denumit oficial Dubai Cruise Terminal, noul terminal este realizat într-un stil arhitectural tradițional arab. În terminal există tot ceea ce este necesar pentru serviciul eficient al turiștilor, inclusiv vama, magazinele, chioșcurile de informații, saloanele. Suprafața totală a noului terminal este de 3450 mp. m.

Noul terminal a fost construit foarte repede - în doar patru luni și jumătate, ceea ce, potrivit reprezentanților municipalității Dubai, indică angajamentul Dubaiului pentru dezvoltarea turismului de croazieră.