British Airways anulează zborurile din Abu Dhabi către Londra în timpul Ramadanului

British Airways a anulat o duzină de zboruri directe de la Abu Dhabi la Londra la începutul acestei luni din Ramadan.

Compania aeriană internațională British Airways a anulat o serie de zboruri directe pe ruta Abu Dhabi - Londra. Anulările vor începe săptămâna viitoare și vor dura prima săptămână a lunii iunie. Probabil, motivul anulării zborurilor a fost problema motoarelor Rolls Royce de pe Boeing 787 Dreamliners, ceea ce a dus la dezafectarea lor temporară.

Site-ul companiei aeriene informează pasagerii despre următoarele: „Din păcate, nu există zboruri directe pe această rută” - datele sunt 16 mai și 6 iunie.

British Airways oferă o rută alternativă cu o schimbare în Bahrain, dar un astfel de zbor va costa de aproape trei ori mai mult.

Potrivit site-ului companiei aeriene, un zbor direct către Londra, pe 5 iunie, ar costa 1238 de clase economice AED la Heathrow.

6 iunie și alte date când zborurile directe vor fi suspendate, un zbor prin Bahrain va costa 7.000 de dirhami. În luna mai există șase astfel de date.

Un agent de rezervare British Airways din Abu Dhabi ar putea spune doar că zborurile au fost anulate din „motive operaționale”.

Aceste modificări nu se aplică zborurilor directe din Dubai. British Airways operează în principal Dreamliner pe ruta Abu Dhabi, cu un total de 26 de astfel de aeronave.

787 a avut probleme cu coroziunea turbinei pe motoarele Rolls Royce Trent 1000 utilizate de mai multe companii aeriene.

Săptămâna aceasta a fost raportat că British Airways intenționează să închirieze trei aeronave de la Qatar Airways pentru a umple golurile asociate cu Dreamliner. Willy Walsh, directorul executiv al IAG, compania-mamă a British Airways, a avertizat că „unele” avioane Dreamliner nu vor zbura în mai, iunie și iulie.

Saj Ahmad, analist șef la Strategic Aero Research, a spus că mutarea a fost temporară și că ruta de la Abu Dhabi este una dintre cele mai profitabile pentru compania aeriană.