Et al. Wafaa Al Shaer - oftalmolog

Dragi prieteni, vrem să vă prezentăm un alt specialist de limbă rusă, un profesionist în domeniul său și doar o persoană minunată - un candidat la științe medicale, un oftalmolog cu peste 30 de ani de experiență, dr. Wafaa Al Shaer.

Dr. Wafaa a absolvit Academia Medicală din Sofia (Bulgaria). Apoi a intrat în Institutul de Cercetare a Oftalmologiei și microchirurgiei ochilor din Moscova, unde a absolvit Departamentul de Oftalmologie și Chirurgie a ochilor și și-a apărat teza.

Din 1989 până în 1999, Dr. Wafaa a lucrat la Departamentul de Sănătate din Dubai, practicând la Rashid și la Spitalul din Dubai, după care s-a transferat în structurile private ale orașului.

În ciuda experienței vaste, dr. Wafaa își îmbunătățește constant abilitățile prin participarea la diverse congrese și conferințe oftalmologice internaționale. Este, de asemenea, o vizitatoare frecventă a programelor de televiziune locală, iar articolele sale despre boli de ochi în engleză și arabă sunt publicate în reviste și ziare.

L-am întrebat pe dr. Wafaa ne spune despre trăsăturile specialității sale și evidențiază unele aspecte despre care noi, oamenii obișnuiți, niciodată nu bănuim.

„Sunt specialist în diagnostic și tratament cu laser al bolilor retinei. Sunt tratat de pacienți cu probleme precum ambliopia, glaucomul, retinopatia diabetică, diverse boli neurooftalmologice. În plus, sunt angajat în consultarea preliminară a pacienților care intenționează să apeleze la chirurgia laser pentru corectarea vederii. Ei bine, bineînțeles, atât adulții, cât și copiii pot veni la mine pentru o examinare de rutină și ochi.

Noi oftalmologii spunem asta ochii nu sunt doar o oglindă a sufletului nostru, ci și sănătatea noastră. În funcție de starea ochilor, este posibil să se determine prezența unor boli care, după cum ni se pare, nu sunt legate în niciun fel cu ochii. De exemplu, în funcție de starea vaselor oculare, putem determina stadiul hipertensiunii arteriale sau al bolilor de zahăr. Apropo, probabil știți că diabetul, pe lângă numeroase probleme, poate duce și la orbire. Prin urmare, sfătuiesc cu tărie toți diabeticii să facă screeningul oftalmolog periodic pentru a monitoriza retina. Cu ajutorul echipamentelor laser pe care le avem disponibile, vindecăm cu succes astfel de boli.

Ce altceva poate fi determinat de ochi: prezența posibilă a unei tumori în creier, scleroza multiplă și majoritatea altor boli neurologice, ba chiar reumatism. Și câți oameni suferă de migrene și cred că aceasta este o boală neurologică - dar ochii pot provoca dureri de cap!

Glaucomul este una dintre cele mai periculoase și, din păcate, cele mai ascunse boli. Adesea, glaucomul nu apare în niciun fel, este posibil să nu aibă simptome, iar mulți pacienți ajung la mine deja „cu 5 minute înainte de orbire”. Prin urmare, nu așteptați până nu este prea târziu. Examinarea în timp util de către un oftalmolog este practic singura modalitate de a detecta prezența acestui așa-numit „hoț tăcut al vederii” - un hoț tăcut al vederii. O vizită la un oftalmolog este obligatorie pentru cei care au avut deja cazuri de glaucom în istoricul familial, precum și pentru toți cei peste 40 de ani.

Dacă doriți să vă corectați viziunea (astigmatismul sau miopia) folosind chirurgia laser, atunci trebuie să faceți o examinare retinală preliminară pentru a determina dacă o astfel de intervenție este posibilă sau nu. Și dacă există probleme acolo, cum ar fi lacrimile sau găurile, atunci aceste probleme trebuie rezolvate în avans. De asemenea, efectuez aceste proceduri în clinica noastră.

Aș dori să ofer câteva sfaturi pentru menținerea vederii pentru fiecare zi. Cu soarele local și intensitatea radiațiilor ultraviolete, în special între orele 10.00 și 16.00, este necesar să ne protejăm ochii - ochelari de soare de înaltă calitate, cu protecție 100%, sunt indispensabile. Și dacă vă aflați pe plajă, atunci este de dorit o protecție suplimentară de către viziera căptușelii.

Pe lângă soare, dușmanii ochilor noștri sunt numeroase ecrane, fără de care este dificil să ne imaginăm viața noastră modernă. Și dacă este aproape imposibil să scapi complet de ele, atunci cel puțin să păstrezi o distanță de ochii tăi: distanța până la ecranul computerului ar trebui să fie de cel puțin 55 cm, min. 33 cm. Și aplicăm regula de aur „20x20x20”: după 20 de minute de utilizare a ecranului, ne uităm la 20 de metri (aproximativ 6 metri) timp de 20 de minute pentru a ne oferi ochii.

Și copiii care folosesc astfel de gadgeturi mai mult de o oră pe zi sunt, în general, contraindicați. Iar ideea de aici este nu numai în ochi, ci și în radiațiile de la dispozitive cu toate consecințele care urmează.

Cei care poartă ochelari trebuie să își verifice în mod regulat vederea, așa că „nu stă nemișcat”. Viziunea se poate îmbunătăți și deteriora, iar ochelarii sau lentilele trebuie ajustate în consecință.

În ceea ce privește copiii, prima examinare a ochilor trebuie efectuată la 3 ani. Și în prezența oricărei anomalii sau precedente în familie - chiar mai devreme. La urma urmei, problemele de vedere din faza inițială cu tehnologii moderne pot fi rezolvate destul de rapid și cu succes. O boală ratată poate duce la consecințe foarte neplăcute și nu numai din punct de vedere fiziologic. La urma urmei, copiii înșiși, mai ales când sunt mici, nu înțeleg că sunt greu de văzut. Problemele cu studiile încep, comportamentul lor se schimbă și, adesea, nu în bine. Și atunci părinții încep să caute motive într-un domeniu complet diferit. Dar problema „numai” este că copilul pur și simplu nu vede ceea ce profesorul scrie sau arată pe tablă, nu percepe informațiile în mod corespunzător și începe să reacționeze inadecvat. Deci, dragi părinți, asigurați-vă că vă monitorizați regulat ochii copiilor voștri. "

Et al. Wafaa preia conducerea la Clinicile GMC, situată la adresa

Etajul 1, Magrudy Center, Jumeirah Rd (Jumeirah 1), Dubai

Număr de telefon: +971 (0)4 349 4880

Urmărește videoclipul: Entrevista al Mejor Científico del Mundo (Februarie 2020).