Transport

taxi

Cel mai preferat mijloc de transport este un taxi, care poate fi oprit chiar pe stradă. Va costa puțin mai puțin decât parcarea în apropierea hotelului. În Dubai, Abu Dhabi și Sharjah, taxiurile sunt echipate cu contoare. Tariful în Dubai este de 1,25 drx pe kilometru, plus 3 drx (după 22,00 - 3,5 drx) pe aterizare. Costul aterizării într-un taxi special „feminin” cu acoperiș roz este de 6 ore. În medie, o scurtă călătorie în oraș vă va costa 15-25 drx (4-7 USD). Rețineți că prețul unui taxi depinde nu numai de distanța distanței de pe hartă, ci și de numărul de blocaje de trafic.

Puteți apela un taxi în Dubai la numărul de telefon (04) 208 - 0808. În acest caz, costul îmbarcării unui taxi va fi, de asemenea, 6 drx în timpul zilei, și nu 3 drx, așa cum s-a indicat mai devreme. De obicei, taxiurile sunt de serviciu la hoteluri sau sunt numite de concierge. Puteți opri un taxi în oraș cu mâna ridicată, dar ar trebui să o faceți acolo unde este posibil să parcați mașina, astfel încât să nu interfereze cu fluxul de trafic (de exemplu, la o stație de autobuz sau la un „buzunar” pentru parcare).

Există, de asemenea, taxiuri care operează în afara orașului (distanță lungă). Puteți călători singuri în ele, dar atunci trebuie să plătiți pentru toate locurile - sau puteți merge la compania colegilor de călători, împărțind costul pentru fiecare. Taxiurile cu transport lung pleacă de la stația de autobuz Al Ghubaiba din Bar Dubai și de la stația de autobuz din Piața Al Ittihad din Deira. Astfel, puteți ajunge de la Dubai la Hatta sau AlAin pentru 150 de ore, la Fujairah pentru 100 de ore și până la Sharjah pentru 25 de ore.

Rețineți că nu toate taxiurile sunt echipate cu contoare în Sharjah, iar atunci când călătoriți din Abu Dhabi în afara orașului, prețul trebuie discutat cu șoferul în avans.

Autobuzul

Pentru cei cărora le place să economisească bani pentru tot, există un astfel de transport ca autobuzele obișnuite, care circulă la fiecare jumătate de oră pe diferite rute. O călătorie în Dubai (în compania cetățenilor din India și Pakistan) va costa 2 ore, aproximativ 0,5 USD.

Cele două stații principale de autobuz sunt Al Ghubaiba din Bar Dubai și Sucul de Aur din Deira. De la ei puteți conduce nu numai la plaja Jumeirah, dar și la alte emirate. De exemplu, de la Bar Dubai, autobuzele pleacă spre Abu Dhabi (15 drx), Al Ain și Sharjah. Autobuzele către Fujairah (25 de ore) și emiratele de est părăsesc stația de autobuz din Piața Al Ittihad din Deira.

Dacă în ultimul caz, biletul poate fi achiziționat direct de la șofer, atunci în alte locuri, sistemul de cumpărare a biletelor poate fi diferit - să spunem, atunci când călătoriți în Abu Dhabi, ar trebui să vă ocupați mai întâi de un loc în cabină și apoi să mergeți la casa de bilete.

Multe autobuze din Emiratele Arabe Unite sunt echipate cu compartimente transparente care separă scaunele feminine de cele masculine. Dar chiar și în cazul în care aceste despărțiri nu există, doamna are dreptul să ceară ca un vecin bărbat să nu fie așezat la ea.

Detalii despre autobuzele din Dubai pot fi obținute la stațiile majore echipate cu hărți și orare. Pentru mai multe informații, vizitați Departamentul de transport public din Dubai la www.dubaipublictransport.ae. Harta postată pe site vă va permite să faceți o plimbare virtuală prin oraș. Site-ul este bilingv - în arabă și engleză.

Taxi cu apă

Există, de asemenea, o formă de transport atât de exotică, precum o barcă ușoară abra cu 20 de locuri, a cărei linii leagă terasamentele Deira și Bar Dubai. Numărul de stații este în continuă creștere, așa că, probabil, în curând, acestea vor fi amplasate nu numai în apropierea centrului comercial Twin Towers, str. Al Sabha, Spice Market (Deira) și Old Bazaar (Bar Dubai).

Întrebare. Pot închiria o mașină?

Răspunsul. Practica arată că permisele de conducere rusești (Kazahstan, Ucraina, etc.) ale unui standard internațional sunt tratate în mod normal. Singura condiție este ca mașina să fie închiriată printr-o companie de închiriere auto (rent-a-car). Nu aveți dreptul de a conduce o mașină care nu este luată de la o companie oficială de închiriere de mașini.

În general, regulile de drum din Emiratele Arabe Unite nu sunt diferite de regulile din țările CSI. Dacă aveți experiență la volanul unei mașini într-un oraș mare, atunci nu vă va fi dificil să vă alăturați fluxului de trafic din Emiratele Arabe Unite. Traficul în Emiratele Unite este dreapta. Drumurile de aici sunt cu o suprafață excelentă, fără găuri și gropi. Există unele diferențe pozitive în organizarea traficului (în comparație cu Rusia). Așadar, de exemplu, la aproape fiecare intersecție majoră există ramuri de drum care vă permit să faceți un viraj la dreapta, ocolind un semafor, care ajută foarte mult în orele de vârf. Ritmul intens de mișcare a dus la apariția unei alte reguli - toate, fără excepție, sensurile giratorii din Emiratele Arabe Unite sunt organizate după principiul: mișcarea de-a lungul cercului - mișcare de-a lungul drumului principal.

Un alt punct pozitiv: cu o încredere de 95%, se poate susține că dacă nu ați comis o încălcare gravă (accident, conducere la lumină roșie), inspectorul de trafic nu vă va opri niciodată. Pentru încălcări minore (centura de siguranță neîncetată, vorbind la un telefon mobil în timp ce conduci în timp ce conduci, o ușoară viteză) nu vei fi oprit. Pur și simplu introduc numărul mașinii în baza de date a computerului și va trebui să plătiți o amendă la întoarcerea mașinii de închiriat.

IMPORTANT. Dacă ați ajuns într-un accident și mașina dvs. intervine în trafic, atunci trebuie scoasă din carosabil. Dacă nu ați făcut acest lucru, poliția are dreptul să vă amendeze pentru crearea unui blocaj de trafic, iar valoarea amenzii poate fi foarte mare.

Viteză. Fii ghidat de semne. În oraș, este permisă o viteză de 40, 60, 80 sau 100 km / h, în funcție de semnificația străzii.

Comportament pe drum. Nu există cerințe speciale diferite de cele adoptate în alte țări.

Totul, ca oriunde altundeva: nu conduci niciodată în stare de ebrietate, asigurați-vă că vă fixați centura de siguranță, nu vorbiți în timp ce conduceți pe un telefon mobil. Dacă sunteți oprit brusc de un polițist (de obicei, acest lucru se întâmplă doar în cazul unei încălcări clare) - nu vă certați și nu oferiți în niciun caz mită! Amintiți-vă, după orice accident, totul este decis chiar la fața locului. Decizia polițistului, luată de acesta în primele minute ale „dezvăluirii”, este definitivă în 98% din cazuri și practic nu poate fi atacată. Poliția în caz de accident suna la 999.

Pentru a evita congestia majoră a traficului, este interzis să mergeți la intersecție (chiar și la lumina verde a semaforului) dacă există un blocaj de trafic în spatele acesteia. Acest lucru este demonstrat de un marcaj rutier special - un contur galben în jurul perimetrului intersecției.

metrou

Prima linie „roșie” a primei metrou din regiunea țărilor Consiliului Consiliului de Cooperare a Statelor Arabe din Golful Persic a fost deschisă oficial la Dubai la 9 septembrie 2009. Metroul funcționează zilnic între orele 06.00 și 00.00, de sâmbătă până miercuri (și până la 01.00 - joi și vineri) și, de asemenea, de la 10.00 - vineri.

A doua linie de metrou verde a fost lansată pe 9 septembrie 2011.

Metroul este echipat cu toate dispozitivele necesare pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv dispozitive audio-vizuale și ecrane de informații speciale concepute pentru persoanele cu deficiențe de auz și vizual, precum și ascensoare speciale, scări rulante și bancomate. În mașinile cu trenul de metrou, există scaune separate pentru scaune cu rotile cu centuri de siguranță.

Fumatul este interzis atât la stațiile de metrou din Dubai, cât și la traversările sale și la stațiile de autobuz. Mâncarea și consumul de băuturi răcoritoare în metrou sunt permise numai în locuri special destinate, inclusiv în cafenele la stații.

Băuturile alcoolice din metrou sunt considerate o încălcare administrativă, care implică sancțiuni severe adecvate.

Persoanele care comit acte de vandalism în vagoane sau stații de metrou sunt, de asemenea, supuse urmăririi administrative. Pasagerii care se comportă incorect sunt scuipat pe podea și gunoi, se aplică amenzi.

Linia „roșie” a metroului din Dubai este deservită de 500 de autobuze, care asigură transportul pasagerilor între stațiile de metrou și zonele înconjurătoare. Distanța maximă dintre stația de metrou și traseul autobuzului care o deservesc este de 500 m. Aceste autobuze sunt marcate cu litera F (din „autobuzul Feeder”).

Pasagerii de metrou din Dubai își pot parca mașinile în parcări gratuite pentru o perioadă în timp ce folosesc trenuri de metrou pentru a călători în jurul orașului. Puteți parca mașini gratuit în complexele de parcare ale celor trei stații principale de metrou din Dubai - Rashidiya, Al Qusais și Insulele Jumeirah. Dreptul de a folosi parcare gratuită trebuie confirmat prin bilete de metrou.

tramvai

Ceremonia oficială de lansare a primei linii de tramvai din Dubai a avut loc pe 11 noiembrie. În zilele săptămânale, de sâmbătă până joi, tramvaiul din Dubai transportă pasageri între orele 6:30 și 13:30, iar vineri începe să funcționeze de la 9 a.m.

Prima linie de tramvai din Dubai are o lungime de 11,6 km, la care se află 11 stații. Frecvența trenurilor de tramvai este de 10 minute în timpul orelor de vârf și de 12 minute la alte ore. În mod similar, metroul din trenul de tramvai include mașini de uz general pentru femei și copii și o trăsură din clasa de aur. Opririle de tramvai sunt situate: în zona JBR (2 stații), stația de metrou JLT, Dubai Marina Mall, stația de metrou Dubai Marina, la clădirile Marina Towers, la Mina Seyahi, la intrarea în Dubai Media City, la intrarea în Palm Jumeirah, lângă Satul de cunoștințe FEZ și stația terminală se află pe strada Al Sufuh, lângă Academia de Poliție.

Urmărește videoclipul: Kodak Black - Transportin Official Video (Februarie 2020).