Universul de ceasuri Baselworld 2015

IRINA MALKOVA, EDITOR CHIEF AL EMIRATELOR RUSE, ÎN ÎNCHIRIUNE IMPRESIILE DESPRE CELE MAI IMPORTANTE ORA DE EXPUNERE ÎN LUMEA BASELWORLD.

O dată pe an în Basel, Elveția, toate cele mai prestigioase mărci din lume se adună sub un singur acoperiș pentru a prezenta cele mai noi aspecte din ceasuri și bijuterii. Rolex, Patek Philippe, Breguet, Omega, Hublot, Breitling, Harry Winston, Graff, Bulgari, Ullysee Nardin, Chanel, Hermes ...

Un stand este mai drăguț decât altul, sunt prezenți toți șefii de companii, de la celebrități și modele ondulate în ochi, șampania curge încă de dimineață, totuși, ca milioane de dolari. Iar cantitatea și strălucirea diamantelor îți fac să îți învârtă capul. Nu am încercat niciodată pe atâtea coliere, inele și brățări frumoase. Un ceas! Un ceas este un univers separat și nu este deloc surprinzător faptul că orice complicații sunt atât de scumpe - la urma urmei, aceasta este o muncă cu adevărat dureroasă și pricepută, iar ceasurile de ceas virtuoase sunt uneori asemănătoare cu magii. Trecerea biletelor de tură, repetatoarele minute, ceasurile cu luptă, scheletele, toate acestea - mai ales atunci când sunt privite printr-o lupă - fascinează și uimesc imaginația, fiecare lucrare este atât de subtilă și unică.

Cu toate acestea, pe lângă întâlnirile interminabile și prezentările inovațiilor de ceasuri, Baselworld este și un ciclu de petreceri și cocktail-uri. Anul acesta, Hublot a organizat o petrecere rock and roll la prestigiosul hotel Les Trois Rois de pe Rin, unde Sebastian Bach, fost cântăreț principal al Skid Row, a invitat să concerteze.

Mi-a plăcut acest grup înapoi la școală și chiar nu mă așteptam să-l văd pe Sebastian în Basel. Dar Hublot este întotdeauna înaintea tuturor. Jean-Claude Beaver, președintele consiliului de administrație Hublot, precum și șeful afacerii de ceasuri LVMH, râde atât de tare încât nu-l poți confunda niciodată cu nimeni. L-am întâlnit pentru prima dată la Dubai - apoi a vorbit despre cum face brânză pe moșia sa din Alpii Elvețieni, iar acum a tratat toți oaspeții cu brânza lui semnată și a arătat cu mândrie cea mai recentă noutate - un ceas cu diamante Big Bang 10th Anniversary, în valoare de unul un milion de dolari. Doar zece ceasuri au fost produse și toate au fost vândute chiar în primele zile ale expoziției. Ceea ce a confirmat încă o dată că nicio criză nu este teribilă pentru industria luxului.

Nu mai puțin impresionantă a fost noutatea de la Jacob Arabo, șeful Jacob & Co. În acest an, împreună cu magnatul italian Flavio Briatore, a lansat un singur tip de turbillon-schelet The Billionaire pentru 18 milioane de dolari, studded cu 239 de diamante baguette cu o greutate de peste 40 de carate. La una dintre petreceri, Iacob, sub focarele paparazzi, a strâns solemn mâna cu Flavio, care a arătat cu mândrie acest ceas. Și să recunosc, s-au uitat cel mai bine la Flavio.

A încetat să uimească de noutățile lui Grisogono și Fawaz Gruosi. Iubita femeilor și celebrităților de la Hollywood, fumând meditativ „Marlboro”, mi-a recunoscut că era sălbatic timid și modest și că faima i-a fost dată cu dificultate, pentru care a dezvoltat obiceiul de a juca ca un actor pe scenă. Fawaz mi s-a părut un conversaționist uimitor, capabil să trăiască cu chic și, în același timp, să-i asculte intuiția, care nu-l lăsase niciodată jos. Citiți interviul complet cu el la pagina 56.

Șeful Bulgariei, Jean Christoph Babin, a invitat-o ​​de această dată pe Eva Herzigova la expoziție, Hublot s-a distins încă o dată invitând modelul Bar Rafaeli, iar Breitling a devenit celebru pentru una dintre cele mai apreciate petreceri din oraș, cu un spectacol de acrobați și interpreți de circ. Arnold Schwarzenegger, care a venit să reprezinte propriul său brand de ceasuri, lansat împreună cu grupul brazilian Magnum, a atras atenția și în acest an.

Fondatorul brandului Manuel Carrera, un bunic drăguț, cu un ordin de cavalerie pe piept, a fost prezent la standul Carrera y Carrera. Arăta dintr-un basm bun și nu înțelege nimic în engleză, așa că am discutat dulce cu el în limba semnelor, fiind de acord să ne întâlnim în curând la Dubai.

Seara, o trupă de jazz cânta în fiecare seară pe stradă și nimeni nu se grăbea să plece acasă. Atmosfera sărbătorii a domnit, o lume uimitoare de frumusețe și ceasornicărie, amestecată cu adrenalină din contractele încheiate. Toate articolele noi vor fi scoase la vânzare doar câteva luni mai târziu, însă adevărații cunoscători au făcut comenzi chiar la expoziție pentru a-i face pe ceilalți înaintea tuturor. Citiți mai departe pentru cele mai importante actualizări ale ceasurilor.

Urmărește videoclipul: " restul, sunt doar ceasuri" -BVLGARI (Februarie 2020).