Reguli de conduită

Este adevărat că nu poți săruta în public?

A arăta sentimente mai mult decât prietenoase în locuri publice este interzis sub amenințarea unei amenzi majore și chiar a deportării din țară.

Ce haine să alegeți pentru a călători în țară și pentru a vizita locuri publice?

Nimeni nu te obligă să porți o burqa, dar totuși Emiratele Arabe Unite sunt o țară musulmană. Atunci când alegeți haine, ar trebui să evitați fustele, decolteul adânc și rochiile translucide pe un corp gol. O atenție deosebită ar trebui acordată îmbrăcămintei pentru turiștii care trăiesc în emiratul Sharjah, cel mai conservator în această privință.

O ținută prea sinceră vă poate crea probleme nu doar cu poliția, ci și cu femeia locală, care va începe imediat să vă facă oferte „romantice”.

Este permisă conviețuirea persoanelor necăsătorite?

Deși hotelurile de cinci stele sunt loiale cuplurilor, cel mai bine este să nu abuzați de toleranța lor. Înainte de a flirta cu cineva, gândiți-vă cu atenție: amândoi aveți un risc serios.

Dacă se va dovedi un agent secret al „poliției morale”, atunci veți găsi o închisoare și expulzarea din țară. Ștampila de deportare din pașaport poate complica călătoriile ulterioare în străinătate.

Pot bea alcool în Emirate?

Alcoolul este interzis pentru musulmani. Această interdicție nu se aplică vizitatorilor decât dacă mărturisesc islamul.

Nu este recomandat să oferiți sau să dați alcool musulmanilor, precum și să conduceți în timp ce sunt în stare de ebrietate. Dacă sunteți „duși la piept” într-un restaurant, bar sau discotecă, încercați să mergeți în liniște până la ieșire, să prindeți un taxi și să vă întoarceți la hotel. Consumul de alcool, inclusiv bere, în locuri publice (pe o bancă stradală, într-un parc, pe plajă) este plin de amendă și închisoare.

Trebuie să am un pașaport atunci când călătoresc în țară?

Nu, nu este necesar. Este suficient să aveți fotocopii de pașapoarte și vize. Originalele sunt cel mai bine lăsate în seif - în camera de hotel sau la recepție. Pierderea unui pașaport amenință o mare problemă până la arestarea pentru perioada necesară obținerii unui nou pașaport sau certificat de la consulat. În orice caz, în caz de conflicte cu poliția, nu încercați să oferiți bani. Acțiunea de mită este probabil o crimă mult mai gravă decât ceea ce ați încercat să plătiți.

Arabii au ostilitate față de ruși sau oameni de altă naționalitate?

Toți locuitorii locali, inclusiv ofițerii vamali și polițiștii de frontieră, sunt în mod tradițional primitori și ospitalieri. Și acesta nu este un joc - pentru că Emiratele, spre deosebire de Egipt și Turcia, nu trăiesc în detrimentul turiștilor.

Majoritatea locurilor de muncă din sectorul serviciilor sunt ocupate de arabi din țările vecine, precum și de imigranții din CSI și din Asia de Sud-Est. Așadar, este puțin probabil ca în viața de zi cu zi să poți comunica cu arabii locali (cu excepția cazului în care tu însuți ești curios despre ei).

Încercați să vă feriți interesul de a părea o invazie a vieții private. Nu fotografiați interiorul casei în absența proprietarului, interioarelor moscheilor, rugăciunilor și mai ales a femeilor musulmane - aceasta din urmă este interzisă de lege.

Evitați tot ceea ce poate fi perceput ca lipsă de respect față de sfinții. Un caz este cunoscut, de exemplu, când un oaspete din Marea Britanie a parcat lângă o moschee și a fost amendat cu 1.100 de dolari pentru că a refuzat să oprească muzică tare în mașină în timpul unui apel la rugăciune.

Urmărește videoclipul: Reguli de conduită în biserică Vorbește Lumea, Pro TV (Februarie 2020).