Cafenele, restaurante, baruri

În restaurantele și barurile, dintre care sunt foarte multe în Emiratele Arabe Unite, vi se va oferi bucătăria oricărei țări din lume: aici puteți gusta chineze, iraniene, arabe, libaneze, filipineze, indiene, coreene, italiene, japoneze, polineziene, spaniole, engleze, franceze, grecești, precum și preparate rusești și uzbece.

În Emiratele Arabe Unite, în ciuda climatului cald, nu îți poate fi frică de calitatea produselor și a produselor finite din ele chiar și pe stradă: un serviciu sanitar-epidemiologic incoruptibil monitorizează strict respectarea tuturor normelor și regulilor necesare.

Restaurantele din hoteluri oferă în principal bucătărie internațională, precum și mâncăruri locale originale, incomparabile cu miel, pui și pește, condimente picante și sosuri.

Câți bani trebuie să cheltuiți pentru mâncare?

Dacă sunteți mulțumit de un prânz de kefir sărat (0,75 ore), shawarma (5 ore) și ceva fructe, atunci vă va costa mai puțin de 3 USD. Sucul sau Coca-Cola de la o distribuitoare costă 2 ore.

Locuitorii hotelurilor din oraș pot găsi cu ușurință două sau trei unități pe o rază de „distanță de mers” care oferă un bufet pentru 40-200 drx (aproximativ 11-50 USD), mai ales dacă ajungeți acolo înainte de ora 16.00. În supermarketurile mari, cum ar fi Spinney's, Carrefour, puteți cumpăra mâncăruri gata pregătite. Să zicem că puiul prăjit costă doar 12 ore acolo (aproximativ 3 USD).

Cui și cât trebuie să las „la ceai”?

În multe restaurante, sfaturile sunt incluse în costul serviciului (taxa de serviciu 16%), dar dacă meniul nu spune acest lucru, atunci când plătiți factura, trebuie să adăugați aproximativ 10% din sumă. Portarul la aeroport sau la hotel se administrează de obicei 5-10 drx.

Unde pot fuma narghilea în Dubai? Cât costă și este nesănătos?

Există multe case de cafea arabe în oraș. Este vorba despre mici cafenele confortabile în stil arab, foarte diferite în clasă. Meniul lor include cafea, ceai, dulciuri orientale și narghilea. Aceste unități au o cerere specială în rândul populației locale, ducând un stil de viață calm și măsurat. Aici se relaxează arabii, purtând conversații pe îndelete, jucând backgammon, fumând un narghilea sau pur și simplu contemplând lumea din jurul lor. Vă recomandăm să vizitați unul dintre aceste unități pentru a vă cufunda complet în atmosfera Estului și a vă încetini ritmul de viață.

De obicei fumatul unui narghil (în arabă se numește „shisha”) costă de la 30 de drx (8 USD). Dacă nu sunteți familiarizat cu acest dispozitiv, nu fiți timizi: ospătarul vă va arăta cu plăcere cum să-l folosească și, de asemenea, va schimba rapid cărbunele stins. Dacă doriți, puteți cumpăra dispozitivul dvs. „nargile” pentru 120-170 dirhami (32-46 USD). Tutunul cu narghilea se vinde chiar și în cele mai mici magazine. Efectul obișnuinței cu acesta nu apare. După ce examinați ambalajul, veți vedea că acesta conține de 10-20 de ori mai puțin gudron și nicotină decât țigările preferate. Persoanele cu narghilea pot fi văzute în restaurantele desemnate.

Urmărește videoclipul: CAFENELE, RESTAURANTE BUCUREŞTI (Februarie 2020).