Un nou sistem de control al intrării turistice va apărea în Dubai

Guvernul Dubai, împreună cu o serie de companii aeriene, implementează o inițiativă care vizează optimizarea sistemului de control al accesului pasagerilor. În conformitate cu aceasta, cetățenii ale căror nume se află pe așa-numita „listă neagră” nu vor fi permise la zborurile care pleacă spre emirat. Sistemul va fi lansat până la sfârșitul acestui an.

Colonelul Khaled Nasser Al Razuki, director general adjunct al sectorului serviciilor electronice al Direcției Generale Reședință și Afaceri Externe, a menționat că această măsură va contribui la prevenirea intrării pasagerilor care au comis anterior infracțiuni în țară sau a celor care nu au primit viza de intrare.

Sistemul nu va permite unui pasager să se îmbarce pe aeroportul de plecare dacă i s-a refuzat anterior intrarea în Emiratele Arabe Unite. Al Razuki a explicat că noua bază de date va permite angajaților Direcției să afle numele și datele călătorilor care intenționează să zboare în Dubai, datorită cooperării cu companiile aeriene și operatorii de turism care trimit profiluri ale turiștilor lor la departament. La rândul său, Direcția va furniza partenerilor săi date despre cetățenii cărora li se interzice intrarea în țară. El a mai afirmat că în prezent, la Terminalul 3 al Aeroportului Internațional din Dubai, a fost instalat un sistem „e-porți inteligente”. Toate „porțile electronice” care au existat anterior vor fi înlocuite cu altele noi, iar numărul lor total va crește până la 100 de bucăți. „Noile„ porți electronice ”au o serie de avantaje în ceea ce privește securitatea. Cel mai important, scanează mai rapid pașapoartele călătorilor”, a explicat Al Razuki.

Porțile inteligente electronice includ o serie de dispozitive tehnice care pot citi automat pașaportul unui pasager, să-i scaneze fața și retina, oferind fotografii de înaltă rezoluție. De asemenea, verifică numele călătorului pe lista neagră. Întreaga operație durează 12 secunde. Orice pasager de peste 18 ani îl poate folosi dacă are un pașaport electronic sau computer, sau un card de identitate Emirates. În viitor, astfel de „porți” vor fi instalate și în terminalele de pasageri marine din EAU.