Sărbători religioase

În timpul sfintei luni a Ramadanului, musulmanii respectă reguli stricte: de la răsărit până la apusul soarelui, se abțin de la mâncare, fumat, dans, plăceri amoroase și alte plăceri, dedicându-se pe deplin rugăciunilor.

Adepții altor religii ar trebui să respecte sentimentele religioase ale musulmanilor - este necesar să se abțină de la băut, mâncat, fumat (și distracție zgomotoasă) în locuri publice. Este recomandabil să purtați haine închise în culori moi.

În timpul Ramadanului, în semn de respect pentru turiștii altor culturi religioase, restaurantele și barurile din hoteluri operează unde non-musulmanii pot mânca, bea, fuma și în timpul zilei.

Postul lunar se încheie cu o vacanță de conversație de trei zile - Aid Al Fitr. În acest moment, festivitățile au loc, este obișnuit să vizitezi rude, să-ți faci cadouri reciproc și să faci donații.

Notă: după sfânta lună musulmană a Ramadanului, mini-festivalul EID din Dubai are loc în Dubai pentru o săptămână.

Eid Al Adha este una dintre cele mai importante sărbători musulmane. Conform legendei, profetul Ibrahim, pentru a-și dovedi devotamentul față de Cer, a decis să-și jertfească fiul Ismail. Atotputernicul i-a fost revelat profetului în locul fiului unui miel. De atunci, la acea vreme, un animal de companie a fost sacrificat ca semn că credinciosul este gata să-și ia rămas bun de la tot ce este în numele lui Allah.

Laylat al-Qadr - (Noaptea predestinării) este sărbătorit cu 10 zile înainte de sfârșitul Ramadanului. Una dintre aceste nopți, după cum spune legenda, primele revelații ale Sfântului Coran au fost trimise către Profetul Mahomed. Iar musulmanii care se roagă în acea noapte cred că schimbările în soarta lor vor veni în bine. Vacanța nu este oficială și nu este sărbătorită într-un mod special.

Lailat Al Israa Wa Al Miraj nu este, de asemenea, o sărbătoare oficială. Este dedicat viziunii Profetului Mohamed, care a apărut înaintea lui Allah și a văzut Paradisul în toate farmecele sale.

Myaulid Al Nabi este sărbătorit ca ziua de naștere a Profetului Muhammad.

Odată ce Al Sana'a este Anul Nou islamic. Este sărbătorită în prima zi a lunii Muharram. Conform legendei, în această zi profetul Muhammad a mers de la Mecca la Medina, ceea ce a marcat începutul socotecii islamice.

Nu există date exacte pentru aceste sărbători - cronologia islamică urmărește calendarul lunar, iar schimbarea anuală a datelor pentru începutul sărbătorilor musulmane este de 11 zile.

Urmărește videoclipul: Sărbători și ritualuri religioase (Februarie 2020).