Întrebări frecvente

Da, în Emiratele Arabe Unite există câteva zeci de restaurante care oferă preparate rusești oaspeților. În plus față de restaurantele rusești din Emiratele Arabe Unite, puteți găsi instituții în meniul căruia există mâncăruri ale popoarelor care locuiesc în țări care făceau parte din republicile Uniunii din URSS. O mică listă de restaurante din preparatele popoarelor din țările CSI: Bon apetit!

Citeşte Mai Mult

Da, o vor face. În ultimii ani, controlul pașapoartelor pe aeroporturile din Emiratele Arabe Unite a încetat verificarea pașapoartelor pentru semne de vizitare a statului Israel. Reamintim că mai devreme prezența timbrelor israeliene în pașaport ar putea duce la refuzul de a elibera viză în unele țări musulmane (inclusiv în Emiratele Unite), precum și la refuzul de a intra în unele țări - polițiștii de frontieră au studiat cu atenție pașaportul în timpul controlului pașaportului.

Citeşte Mai Mult

Da, în Emiratele Arabe Unite funcționează mai mult de o sută de specialiști în limba rusă (vorbitoare de rusă). În aproape orice spital, în orice clinică și în orice emirat din Emiratele Arabe Unite, există cel puțin un medic de limbă rusă. Mai mult, aceștia nu sunt doar ruși sau imigranți din fostele republici sovietice, ci și reprezentanți ai altor naționalități - sirieni, iordani, indieni, palestinieni și mulți alții care au studiat la universitățile medicale din Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice, Rusia și alte țări CSI.

Citeşte Mai Mult

Da, există mai multe modalități de a obține un pașaport al Emiratelor Arabe Unite. Pe de o parte, cei care spun că un străin nu poate deveni cetățean al Emiratelor Unite ale Americii greșesc. Această afirmație nu este adevărată. Pe de altă parte, spre deosebire de multe alte țări, în care, sub rezerva mai multor condiții, aproape orice persoană poate solicita cetățenie, în Emiratele Arabe Unite totul este ceva mai complicat.

Citeşte Mai Mult

Da, există magazine de lichior în Emiratele Arabe Unite care vând băuturi alcoolice. Interdicția completă a vânzării de alcool este valabilă doar într-un emirat din Emiratele Arabe Unite - în Sharjah. Pe teritoriul celor șase emirate rămase, există magazine care vând alcool sub licența de alcool (sunt adesea numite oficial) sau magazine unde nu este obligat să prezinte o licență.

Citeşte Mai Mult

Fără a obține o viză în avans, cetățenii majorității țărilor europene, precum și cetățenii din alte țări cărora li se eliberează viză la sosire (la sosire), precum și cetățeni ai Federației Ruse, pot intra în Emiratele Arabe Unite. Lista țărilor cărora li se eliberează viză „la sosire”: Andorra; Australia; Brunei; Canada; Hong Kong Irlanda; Japonia; Malaezia; Monaco; Noua Zeelandă Republica Kazahstan; Republica Populară Chineză; San Marino Singapore; Coreea de Sud Marea Britanie Statele Unite ale Americii; Orașul Vaticanului Ucraina; Cetățenii acestor țări pot merge direct la biroul de control al pașapoartelor din aeroporturile din Emiratele Arabe Unite, unde polițiștii de frontieră vor scana retina (scanarea ochilor sau a retinei), vor verifica pașaportul și, dacă datele titularului pașaportului nu sunt pe nicio listă neagră, date din baza de date a serviciului de imigrare din Emiratele Unite și a pus o ștampilă pe trecerea de frontieră în pașaport.

Citeşte Mai Mult

Ciudat, principalele atracții din Dubai pot fi cu adevărat vizitate sau văzute într-o singură zi. Un traseu unic - „Tot Dubai într-o singură zi”, cu o vizită a tuturor celor mai interesanți și demni de a fi în fotografii memorabile - există cu adevărat. Începe de la Ibn Batuta Mall și se termină pe țărmurile Dubai Creek Natural Bay, care a împărțit Dubaiul vechi în două părți - Deira și Bar Dubai.

Citeşte Mai Mult

Da, în Emiratele Arabe Unite există biserici ortodoxe aparținând Bisericii Ortodoxe Ruse (ROC) și Bisericii Apostolice Armene. Biserica Sfântul Apostol Filip al Bisericii Ortodoxe Ruse din Patriarhia Moscovei a fost deschisă în 2011 și este situată în emiratul Sharjah. Punerea bisericii Sf. Apostol Filip la 9 septembrie 2007 a fost făcută de președintele Departamentului pentru relații bisericești externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Smolenskului și Kaliningradului, Kirill (acum Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii).

Citeşte Mai Mult

Da poti! În zilele noastre, prin dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaționale de rețea, nu este dificil să găsești un val al postului de radio preferat pe un site de pe Internet sau să instalezi o aplicație mobilă specială pe smartphone. Ca exemplu, cităm întregul spectru de posibilități cu care puteți asculta postul popular de radio în limba rusă Komsomolskaya Pravda din Emiratele Arabe Unite.

Citeşte Mai Mult

Nu, cetățenii ruși NU au nevoie de viză pentru o călătorie turistică în Emiratele Arabe Unite. Pe 16 septembrie 2018, guvernul Emiratelor Arabe Unite a aprobat un acord privind abolirea reciprocă a cerințelor de viză cu Rusia. De reamintit că acordul interguvernamental privind abolirea regimului de vize pentru cetățenii Rusiei și Emiratelor Arabe Unite a fost semnat în iulie 2018 în cadrul unei reuniuni a comisiei interguvernamentale ruso-emirate privind cooperarea comercială, economică și tehnică.

Citeşte Mai Mult

Da, în Emiratele Arabe Unite, forța de muncă este constant solicitată într-o gamă largă de specialități. Situația demografică Populația din Emiratele Arabe Unite este de 8.264 milioane de persoane, marea majoritate a acestora (88,5%) sunt expatriați (migranți ai muncii). Populația indigenă cu un număr total de 948 mii de oameni (11,5%) este reprezentată în principal de musulmani sunniti.

Citeşte Mai Mult

Așa-numita „noapte uscată” (noapte uscată), aceasta este o interdicție temporară a vânzării alcoolului în baruri și restaurante, precum și organizarea de diverse evenimente de divertisment. Întrucât interdicția este direct legată de tradițiile și sărbătorile islamice, a căror debut este determinată în funcție de calendarul musulman (lunar), de obicei începe să funcționeze cu apusul de soare în ziua următoare sărbătorii și se termină într-o zi - în seara zilei următoare.

Citeşte Mai Mult

Da, toți indivizii (turiști sau rezidenți) care sosesc în Emiratele Arabe Unite pot transporta medicamente care nu sunt interzise să fie importate în Emiratele Arabe Unite, precum și medicamente a căror import este restricționat. Și acum mai detaliat: în primul rând, există medicamente pentru importul cărora pe teritoriul Emiratelor Unite nu necesită permisiunea specială.

Citeşte Mai Mult

În 2016, președintele Emiratelor Arabe Unite Khalifa Bin Zayed Al Nahyan a semnat o nouă modificare a legislației din Emiratele Arabe Unite în lupta împotriva criminalității informatice. Una dintre consecințele noii legi federale nr. 12/2016, înlocuind vechea lege nr. 5/2012, a existat o interdicție aproape completă de utilizare a tehnologiei VPN (Rețea virtuală virtuală) și servere proxy în Emiratele Arabe Unite, care permit utilizatorilor de internet să-și ascundă activitatea rețelei de autoritățile de reglementare.

Citeşte Mai Mult

Da, ca în multe alte țări din Emiratele Arabe Unite, funcționează sistemul TAX Refund (TAX Free) - rambursări de TVA pentru mărfurile cumpărate de turiștii din țară. Un turist care a cumpărat mărfuri din magazinele din Emiratele Arabe Unite poate solicita rambursarea TVA în termen de 90 de zile de la efectuarea unei achiziții. În același timp, valoarea maximă a unei declarații de numerar o singură dată nu poate depăși 7 mii de dirhami din Emiratele Unite (1 USD).

Citeşte Mai Mult

Da, avocații și consultanții de limbă rusă lucrează în Emiratele Arabe Unite. Dar, în același timp, este important să înțelegem că în cadrul legislației existente, doar un avocat care este cetățean al Emiratelor Unite poate reprezenta interesele unui client în instanță. Printre ei, din păcate, nu există vorbitori de rusă. Cu toate acestea, în Emiratele Arabe Unite, aceasta a fost mult timp practica atunci când consultanții legali comunică cu un client, iar în instanță interesele sale sunt reprezentate de un avocat vorbind araba, de obicei un partener al aceluiași cabinet de avocatură.

Citeşte Mai Mult