În Dubai, în căutarea proprietarului unei pungi cu bare de aur

Autoritățile din Dubai au acordat un muncitor care a descoperit o pungă de lingouri de aur în greutate de 15 kg și a raportat imediat descoperirea.

Saptamana trecuta, Autoritatea pentru Drumuri si Transporturi din Dubai (RTA) a acordat un agent de curatenie din Pakistan numit Taher Ali Macbul. Povestea faptei sale nobile a devenit populară pe rețelele de socializare.

Încă o dată, curățând o parcare cu mai multe etaje în zona Al Sabkha, Taher a văzut o pungă foarte grea. La cererea agentului de pază de serviciu, s-a uitat în interior pentru a găsi informații despre proprietar și a constatat că geanta era umplută cu bare de aur.

„Am fost șocați să găsim atât de mult aur - nu este surprinzător că geanta ei a fost atât de grea”, a spus el.

Fără a ezita o secundă, curățătorul a decis să predea autorităților constatarea.

Greutatea totală a lingourilor a fost de 15 kg. La prețurile actuale ale pieței, valoarea descoperirii depășește 2,5 milioane dirhami (aproximativ 700 mii USD).

După incident, MacBool, care lucrează în Emiratele Arabe Unite din 2013, a sunat acasă să-i spună familiei sale.

"Tatăl meu mi-a spus că pot fi miliarde în geantă, dar am făcut ce trebuie, întorcându-le", a spus Taher, "Am o familie săracă, dar tatăl meu ne-a învățat întotdeauna să returnăm ceea ce nu deținem."

Încă nu se știe cum și de ce se aflau niște bare de aur în parcare. Proprietarul descoperirii nu a contactat poliția cu o declarație despre pierdere.