Manu Geswani: "Shoe Mart este un supermarket care vinde încălțăminte pentru toate gusturile."

În luna martie a acestui an, cel mai mare lanț de magazine de pantofi Shoe Mart din regiune a sărbătorit 20 de ani de la înființare. Am vorbit despre succese și realizări, despre dificultățile creșterii și câștigarea cererii clienților, cu Manu Jeswani, CEO Shoe Mart.

Domnule Jeswani, vă rog să ne spuneți cum și pentru cine, în 1990, în Emiratele, unde majoritatea populației purta papuci deschise, a fost deschis primul magazin Shoe Mart?

Vindeam apoi produse pentru bebeluși la Baby Shop din Bahrain. Și acolo am întâlnit pentru prima dată că se dovedește că nu este atât de ușor să cumperi încălțăminte pentru copii, să alegi mărimea, culoarea, stilul potrivit. Atunci a venit ideea de a deschide un magazin specializat de încălțăminte pentru copii și adulți, unde puteți cumpăra orice pantofi, pentru fiecare gust și buget. Și uite așa, ajungând în Dubai și privind în jur, ne-am dat seama că piața din Emirates are deja buticuri și magazine de companie scumpe, sau magazine mici care vând mărfuri ieftine și de calitate scăzută, dar nu există nimic asemănător cu un mare magazin care vinde un produs bun, frumos și ieftin. pantofi. Așadar, primul Shoe Mart a fost deschis în Dubai. Conceptul de bază al magazinelor noastre, atât de acum cât și acum, este un „supermarket cu sistem de autoservire”, în care orice cumpărător poate lua orice dorește de pe rafturi, să încerce și să cumpere pantofii care îi plac, practic fără niciun ajutor.

Dar selecția colecțiilor de încălțăminte și accesorii s-a schimbat calitativ în ultimii 20 de ani, nu?

Da, dacă în 1990 conceptul nostru a fost, de fapt, revoluționar, din moment ce multe mărci erau slab reprezentate în Dubai, undeva în jurul anului 1995 a trebuit să ne gândim la reînnoirea sortimentului și la multe alte lucruri. Astfel, am sporit personalul consultanților noștri de vânzări, concentrându-ne pe servicii pentru clienți de calitate. Adică, ideea autoservirii complete s-a dezvoltat în achiziționarea de încălțăminte cu ajutorul unui vânzător competent. Am extins semnificativ lista mărcilor de încălțăminte și gama de prețuri.

În același timp, numărul de magazine de încălțăminte Mart era în continuă creștere. În prezent, numai 27 de magazine Shoe Mart operează în Emiratele Arabe Unite, alte 90 sunt situate în alte țări din regiunea Golfului Persic, cum ar fi Bahrain, Arabia Saudită, Qatar, Iordania, Oman și Kuweit și nu numai.

În ultimii ani, am crescut semnificativ gama noastră de genți și accesorii la prețuri accesibile. Vindem peste 9 milioane de perechi de pantofi pe an în regiune. Acest lucru ne permite să fim mândri de succesele noastre.

Ce este înainte?

De-a lungul celor 20 de ani de activitate pe această piață, ne-am dat seama că putem concura cu multe mărci și branduri de încălțăminte. Principalul lucru pentru noi este sprijinul clienților noștri care apreciază calitatea, prețurile și abordarea noastră pentru fiecare client. De-a lungul existenței sale, rețeaua Shoe Mart a creat mărci intercompaniene precum Missy, Paprika, Peppermint, Little Missy, Barefeet, Juniors și Duchini și a devenit un partener regional de franciză al unor mărci internaționale precum Kurt Geiger, Dumond, ECCO, Bata, Pablosky, Lee Cooper și Bianco. Desigur, nu vom rezista la rezultatele obținute și vom lucra la dezvoltarea noastră ulterioară dezvoltând noi piețe în regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, folosind sistemul de francizare pentru aceasta.

Mulțumesc pentru conversație, domnule Manu. Permiteți-mi să vă doresc succes în continuare.