Oază de covor. A cincisprezecea și nu ultima

Ideea acestui proiect aparține celebrului miliardar din Dubai Juma Al Majid. Este caracteristic faptul că una dintre zonele sale de afaceri este acoperirea covoarelor pentru pardoselile confecționate cu mașini - adică o inovație a civilizației care în secolul XX a tratat o lovitură zdrobitoare pentru confecționarea manuală a covoarelor.

Însă Al Majid din 1996 a propus să organizeze o expoziție separată de covoare realizate manual în cadrul Festivalului Comerțului din Dubai. Mai mult, el a insistat asupra faptului că comitetul organizator al „Oazei de covoare” din persoana Vama din Dubai monitorizează cu atenție calitatea covoarelor, ceea ce aproape a întrerupt posibilitatea de a expune dealeri de covoare din categoria prețurilor medii și mici. Directorul permanent al proiectului - Abdulrahman Isa (Abdulrahman Essa) - a rezolvat diplomatic situația, iar acum vizitatorii târgului pot găsi pe el covoare din orice materiale naturale lucrate manual, diverse designuri și diverse grade de complexitate și măiestrie și, în consecință, cea mai largă gamă de prețuri.

Dubai nu ar fi el însuși dacă nu ar fi încercat să obțină linii avansate în fiecare proiect. Ambițiile organizatorilor „Carpet Oases” din Dubai depășesc cu mult zeci de mii de metri pătrați de expoziție la centrul expozițional AirportExpo, care include covoare moderne și antice și ustensile paralele și suveniruri din Iran, Afganistan, Pakistan, India, Turcia, Nepal, China și altele țări din est. Dubai Customs încearcă să se asigure că Dubaiul nu va deveni regional, ci un centru global pentru vânzarea covoarelor handmade, precum New York, Londra, Hamburg, Zurich, Viena și Geneva. Este vorba despre scutiri vamale - 5% din taxa vamală la import pe covoare - care fac din Dubai un centru convenabil de reexport pentru covoarele de mătase persană - cele mai mari produse cu capital din această ambarcațiune din lume.

Nu există statistici exacte cu privire la reexportul covoarelor persane prin Dubai. Într-un cerc restrâns, comercianții spun că statisticile sunt întotdeauna contradictorii. A existat o perioadă în care guvernul iranian a prelevat o taxă la exportul de covoare. Apoi, prețurile covoarelor din documentele însoțitoare au fost revizuite de către oficiali în sus. Politica s-a schimbat. Iranul a început să sponsorizeze exportatorii, rambursându-i pentru o parte din costuri proporțional cu costurile covoarelor vândute în străinătate. În consecință, numerele mari din conturi sunt acum vizualizate dintr-o altă clopotniță.

Oricine a fost în Dubai și a văzut sute de bărci de coastă din lemn înțelege că pentru căutătorii de emoții a existat întotdeauna și este o oportunitate de a-și încerca norocul de a contrabanda covoare, care este „sportul” preferat al marinarilor de multe dungi și ape. Prin urmare, Orientul trebuie să fie perceput așa cum este, iar un turist curios sau un căutător de intenție al rarităților de covoare poate găsi pe standurile din Carpet Oasis copii destul de curioase și accesibile ale covoarelor de toate culorile și desenele.

În 2010, Carpet Oasis își va deschide porțile pentru a cincisprezecea oară. Să spunem un secret că se pregătesc să sărbătorească aniversarea cu ceva neașteptat și ambițios. Dar trebuie să aștepți până la sfârșitul lunii ianuarie. Este prea devreme pentru a anunța programul festivalului. Negocierile sunt în desfășurare și nu s-a spus încă ultima „Insha Alla”, decât în ​​Orient, începe ceva grandios sau ceva promițător se termină fără motiv. Vom agăța un caftan al răbdării pe un umeraș de așteptare. Rămâne să aștepți un timp scurt. Participanții sunt identificați treptat. La fel ca în toate cele paisprezece ani, o mare expunere în Oasis Carpet va fi ocupată de familia Ganbarinia din Shiraz (Iran). Contractul a fost deja semnat. Cine va fi al doilea este decis acum. Este foarte probabil să participe companii din Turcia, SUA, Marea Britanie, Rusia și, desigur, toate țările din est. Includeți în planurile voastre o vizită la Oasis Carpet. Poate asta vă va transforma ideea despre standardele de frumusețe, iar în casa dvs. va apărea un articol care vă va aminti întotdeauna de o călătorie în Emirate.

Urmărește videoclipul: DESERT COMMANDOS. Ken Clark. Horst Frank. Full Length War Movie. English. HD (Februarie 2020).